قابل توجه چاق ها!!...


قابل توجه چاق ها!!...



قابل توجه چاق ها!!...
چاقی و لاغری، بحث روز


قابل توجه چاق ها!!...

دكتر عباسعلی محرابیان ،فوق تخصص گوارش درباره چاقی و لاغری توضیح می دهند:
همه فكر می‌ كنند هضم و جذب غذا كاری ساده و آسان است در حالی كه سیستم پیچیده‌ای است. وقتی كه غذا وارد سیستم گوارش می‌ شود، نرم شده، ‌هضم و جذب می ‌شود و تفاله‌اش دفع می ‌شود. همه دستگاه‌های بدن با سیستم گوارشی همكاری دارند تا بتواند غذا را آماده ی جذب كند و در اختیار همه برنامه بدهد. خوردن و آشامیدن تحت كنترل مغز است و مراكز اشتها و سیری در آنجا برنامه دارد و این امواج عصبی به طور خودكار باعث می‌ شوند، احساس سیری به ما دست بدهد و هر چه دلمان خواست نخوریم. در لوله گوارش هر قسمت مسئول یك كار است.

مری:
مری فقط راه عبور غذاست. غذایی كه می‌ خوریم، ممكن است خوب جویده نشده باشد.

معده:
معده با حركات خود و ریختن شیره معده كه حاوی اسید است،‌ غذا را به ذرات ریز میلی ‌متری تبدیل می ‌كند و به آن مجوز عبور از معده را می‌ دهد. غذا كه وارد روده باریك شد، ارگان‌های دیگر مثل صفرا و لوزالمعده ترشحات خود را روی آن می‌ ریزند تا با كمك آنزیم‌هایشان به اجزای ساده قابل جذب تبدیل شود(كربوهیدرات‌ها به قند ساده، چربی‌ها به نوع ساده‌تر و پروتئین‌ها به اسید‌آمینه.)
پس از جذب مواد از دیواره روده باریك به داخل خون، همه ارگان‌ها می ‌توانند، مواد لازم برای حیات‌شان را مورد مصرف برنامه بدهند و در نهایت تفاله‌ها به روده بزرگ می‌ رود و دفع می ‌شود. این مقدمه را برای آن گفتم كه بدانید هر قسمت به دلیل وظایفی كه دارد اگر دچار بیماری یا هر گونه دستكاری شود، می‌ تواند در روند خوردن غذا تغییراتی ایجاد كند. این تغییرات می‌ تواند باعث لاغری یا چاقی شما بشوند. برای مثال وقتی لقمه‌های غذا به معده وارد شود، معده متسع می ‌شود و امواج عصبی را به مغز می ‌فرستد و مغز با برگشت امواجی به آن موجب احساس سیری می ‌شود. در بیماری‌هایی مثل سرطان یا مواردی كه قدرت اتساع معده را می ‌گیرند، سیری زودتر حاصل شده و فرد لاغر می‌ شود. حالا می ‌توانیم از این ترفند استفاده كنیم و با برداشتن قسمتی از معده به وسیله جراحی، حجم معده را كوچك كنیم تا فرد كمتر غذا بخورد و زودتر احساس سیری كند. راه دوم این است كه از غذاهای پرحجم مثل سالاد، میوه و سبزی كه كالری كمی دارند اما معده را زود متسع می‌ كنند و به ما احساس سیری می ‌دهند، استفاده كنیم. با این كار كالری كمتری گرفته و چاق نمی‌ شویم.

روده باریك:
روده باریک مواد غذایی را ریز و قابل جذب می ‌كند و به دلیل طول زیادش (سه متر طول دارد) در مسیر آن، انواع موادغذایی جذب خون می ‌شوند. اگر بیماری‌هایی وجود داشته باشد كه عمل جذب را مختل كند، فرد لاغر می‌ شود. حتی بعضی داروها كه جذب موادغذایی خاصی را كمتر می‌ كنند و از عوارض‌شان لاغری است، در این قسمت هم دستكاری انجام می ‌دهند. برای مثال كسی كه برای تنظیم فعالیت غده تیروئیدش دارو می ‌خورد، لاغر می‌ شود. باز ما می‌ توانیم از این ترفند استفاده كنیم. داروهایی كه برای درمان چاقی هستند، هضم چربی را مختل می ‌كنند و چربی‌ها بدون اینكه جذب شوند، مستقیماً به روده بزرگ رفته و دفع می ‌شوند. یا حتی می ‌توان از روش‌های جراحی برای برداشتن یك قسمت از روده باریك كمك گرفت، اما نواحی حساسی كه جذب مواد از آن نواحی برای بدن حیاتی است، نباید برداشته شوند. این كارها و دستكاری‌ها قطعاً عوارضی خواهد داشت و در مواقع خاص كه چاقی شدید حیات بیمار را تهدید می ‌كند، انجام می ‌شود.

قابل توجه چاق ها!!...

از طرف دیگر، افرادی هستند كه تمایل دارند چاق شوند و به جای تصحیح فرم غذا خوردن‌شان دست به مصرف خودسرانه برخی داروها می ‌زنند. این افراد لاغر باید به پزشك مراجعه كنند و مطمئن شوند به بیماری خاصی مبتلا نیستند چون بیماری‌های هورمونی مثل تیروئید، آدرنال، مشكلات عفونی، بیماری‌های قلبی و كبدی، كلیوی، دلایل عصبی، اجتماعی، روانی و مصرف الكل همه می ‌توانند دلیل لاغری شما باشند اما اگر سالم باشید، شاید با تحریك مركز اشتها در مغز، مشكل شما به راحتی قابل حل باشد. چون ما داروهایی داریم كه عارضه‌شان پرخوری است، مثل گروه آنتی‌ هیستامین‌ها كه محرك اشتها است، اما تذكر مهم من به شما عزیزانی كه به افراد غیرمتخصص مراجعه می ‌كنید و با دریافت و مصرف انواع كورتن از اینكه چاق شدید خوشحال می‌ شوید، این است كه پوكی استخوان، پیدایش عفونت‌های فرصت ‌طلب، انواع مشكلات گوارشی و پیدایش بیماری قند عوارض كورتن است. این حالت شما چاقی نیست بلكه پف كردن ناشی از كورتن است.
بهتر است در صورت سلامت كامل، با انجام تمرینات ورزشی و خوردن غذاهایی با كالری زیاد و حجم كم (درست برعكس توصیه‌ام به افراد چاق) در وعده‌های بیشتر و فواصل كمتر به وزن دلخواهتان برسید.

آنهایی كه معتقدند آب می ‌خورند و چاق می ‌شوند، تصور غلطی دارند چون كالری بیش از نیازشان می‌ گیرند و آن كالری به صورت چربی ذخیره می‌ شود. به افراد خوش اشتها و چاق توصیه می ‌كنم غذا را 10 تا 15 بار آرام بجوند تا خسته شده و كمتر میل كنند یا به جای قاشق از چنگال استفاده كنند تا به دلیل خسته شدن، غذا خوردن را رها كنند یا وسط غذاخوردن میز را ترك كنند تا از اشتها بیفتند. در این صورت خواهند دید از ذخیره چربی ‌شان استفاده می ‌شود و لاغر می ‌شوند.



سبزي آرايي

1:

چاقی مسری هست

قابل توجه چاق ها!!...


محققان می‌گویند داشتن دوست، خواهر، برادر یا همسری که اضافه وزن دارد، خطر چاقی را در فرد افزایش می‌دهد.
این یافته‌ای هست كه از بررسی داده های شخصی مربوط به بیش از 12 هزار نفر به دست آمده و نشان داده هست احتمال چاق شدن فرد در صورت چاق بودن دوست، خواهر و برادر، یا همسر به ترتیب به میزان 57 %، 40 % و 37 % افزایش می یابد.


سفره ی عقد

محققان با توجه به این یافته‌ها می‌گویند: شرایط اجتماعی، مانند سایز اندام دیگران، در چاق شدن موثر هست.
محققان در دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد و دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سن دیه گو، داده های جمع آوری شده طی 32 سال را به عنوان بخشی از یک تحقیق در مورد قلب بررسی کردند.


دکوراسیون داخلی

شرکت‌نمايندگان اطلاعات شخصی خود از جمله «شاخص وزن بدن» (BMI) و نام دوستانی که می شد با اونها تماس گرفت را ارائه کردند.


کیک های عروسکی و فانتزی
محققان توانستند پیوندهای اجتماعی افراد از جمله روابط با دوستان و اعضای خانواده را به دقت ترسیم نمايند.

اونها به این نتیجه رسیدند كه این ارتباط را نمی‌توان فقط به شباهت‌ها در سبک زندگی و محیط افراد نسبت داد و برای مثال تأثیر دوستان، حتی وقتی در مناطق مختلف زندگی می‌کردند، همچنان هویدا بود.


کیک تولد و عروسی

نیکلاس کریستاکیس از محققان این مطالعه به بی‌بی‌سی می‌گوید: اینطور نیست که افراد چاق یا لاغر برای وقت گذرانی دنبال افرادی مثل خود بگردند، بلکه یک رابطه مستقیم علت و معلولی وجود دارد.


تزئینات غذا و شیرینی و دسر

ظاهراً اتفاقی که می‌افتد این هست که شخصی که چاق می شود به احتمال زیاد، برداشت‌هایش نسبت به اندازه ی مناسب اندام تغییر می کند، یعنی افراد به این نتیجه می رسند که چاق تر شدن ایرادی ندارد، چون افرادی که اطرافشان هستند چاق تر هستند و به این ترتیب این طرز فکر گسترش می یابد.

نتایج این مطالعه در نشریه پزشکی نیوانگلند چاپ شده هست.


بالشت های زیبا برای نی نی های ناز
با این حال پژوهشگران می گویند نتایج اون قطعی نیست، زیرا ممکن هست شرایط پنهان دیگری نیز در کار باشد.


اینا واقعا کیک هستند ؟ کی دلش میاد اینا رو بخوره ؟

2:

محاسبه وزن ایده آل


قابل توجه چاق ها!!...

دانستیم که وزن ایده آل چیست و به چه عواملی بستگی دارد.

حال می خواهیم بدانیم چگونه وزن ایده آل خود رامحاسبه کنیم .


محاسبه وزن ایده آل روش های متفاوتی دارد.

یکی از ساده ترین و مؤثرترین روش ها ، هستفاده از "شاخص توده بدنی" یا BMI هست.


BMI یا شاخص توده بدنی از اصطلاحات معروف علم تغذیه هست.

شما بوسیله BMI می توانید بدانید که آیا از لحاظ وزنی در محدوده سلامت هستید، دارای اضافه وزن و یا چاق هستید؟

BMI بدین صورت محاسبه می شود که وزن خود را بر حسب کیلوگرم بر مجذور قدتان بر حسب متر تقسیم می کنید .

عددی که بدست می آیدBMI نام دارد.



درصورتی کهBMI محاسبه شده :
کمتر از 19 باشد ، کمبود وزن دارید و لاغر هستید.
بین 19 تا 25 باشد ، وزن طبیعی دارید و در محدوده سلامت وزنی هستید.


بین 25 تا 30 باشد ، اضافه وزن دارید.


بیش از 30 باشد، چاق هستید.



قابل توجه چاق ها!!...

افراد چاق در معرض خطرات ابتلا به بسیاری از بیماری های قلب و عروق ، فشار خون ، دیابت و غیره برنامه دارند.

یک فرد دارای اضافه وزن در مرز هست و به راحتی می تواند با یک رژیم مناسب به محدوده سلامت وزنی بازگردد .


با این روش، شما وضعیت وزنی خود را تعیین کردید و دریافتید که در کدام گروه برنامه دارید .

اگر در گروه سلامت هستید به شما این نوید را می دهم که می توانید عمری طولانی تر داشته باشید و اگر از دو گروه : اضافه وزن یا چاق هستید، به شما کمک خواهم کرد تا خود را به وزن ایده آل برسانید و به عوارض ناشی از چاقی که در مبحث دیگری بیان خواهد شد دچار نشوید.



اما وزن ایده آل ما چقدر هست؟

همانطوری که بیان شد وزن ایده آل به شرایط زیادی بستگی دارد که یکی از مهم ترین اونها سن می باشد.


با افزایش سن، به طور طبیعی میزان چربی ذخیره ای بدن بالا می رود و BMI افزایش می یابد.



از این رو با هستفاده از جدول سن ،BMI مناسب گروه سنی خود را بیابید .



گروه سنی === BMI

24-19 ===> 22
34-25 ===> 23
44-35 ===> 24
54-45 ===> 25
64-55 ===> 26
65 به بالا ===> 27

ابتدا با هستفاده از جدول سن،BMI مناسب گروه سنی خود را بیابید.


سپس با هستفاده از فرمول BMI، وزن ایده آل خود را بیابید .

شما BMI مناسب سن خود را می دانید، قدتان را نیز می دانید.

پس در فرمول زیر برنامه دهید:


مجذور قد(بر حسب متر) ضربدر BMI = وزن ایده آل(بر حسب کیلوگرم)

قابل توجه چاق ها!!...

اکنون که وزن ایده آل خود را دانسـتید می توانید دریابید که چه میزان اضافه وزن یا کمبود وزن دارید .


اگر علاقمند هستید که به تناسب وزن برسید و اراده ای قوی دارید با پیگیری مطالبی که ارائه خواهد شد، شما را یاری خواهیم کرد تا به هدفتان برسید.



* نکته:
درصورتی که قدتان را به طور دقیق نمی دانید، متری را از فاصله 50 سانتی متری زمین به صورتی که صفر اون پایین باشد روی دیوار نصب کرده ، به دیوار تکیه دهید به نحوی که پشت پایتان، باسن، کتف و پس سرتان بر دیوار مماس باشد و از فردی دیگر بخواهید بوسیله خط کش یا کتابی که به صورت افقی روی سرتان برنامه داده عدد روی متر را بخواند.

اون را با 50 جمع کنید تا اندازه قدتان را بدست آورید .

3:

سلامتيران: بر پايه نتايج تحقيقات مركز سرطان انگلستان بسياري از افراد چاق از مزاياي شيوه سالم زندگي آگاه نيستند و نمي دانند با افزايش وزن، احتمال سرطان افزايش مييابد.

به نقل بي بي سي، اين محققان با بررسي 04 هزار فرد چاق، دريافتند بيش از 62 % از اين افراد نمي خو اهند وزنشان را كم كنند.

78 % از افراد چاق و 23 % از افرادي كه اضافه وزن داشتند نيز برنامه مشخصي براي كاهش وزن خود نداشتند.

دكتر واكر سرپرست مركز تحقيقات سرطان ميگايشاند: <چاقي يك مشكل نگران كننده هست و افرادي كه داراي اضافه وزن هستند درمعرض خطر سرطان برنامه دارند.

همينطور چاقي يكي از بزرگترين علت قابل پيشگيري از سرطان در افراد غيرسيگاري هست.>

4:

لاغری هم می‌تواند غلط‌ انداز باشد

روی ترازو می‌روید و وزن‌تان را اندازه می‌گیرید و می‌بینید، بله، شاخص وزن و قدتان در محدوده طبیعی هست.

خوشحال می‌شوید و خیالتان راحت، هر چقدر دلتان خواست می‌خورید و ورزش را هم می‌بوسید و کنار می‌گذارید.


اما کارشناسان می‌گویند این کار، خطرناک هست.

علتش هم لاغری‌های غلط ‌انداز هست، یعنی بعضی‌ها از نظر ظاهری لاغر به نظر می‌رسند، اما درون بدن‌شان دست کمی از چاق‌ها ندارند!


قابل توجه چاق ها!!...

حالا دیگر مثل سابق نمی‌توان با قاطعیت فرمود نسبت وزن به مجذور قد یا همان نمایه توده بدنی (BMI) می‌تواند واقعاً تعیین نماينده باشد.

شک و تردیدهای زیادی درباره این شاخص کاربردی و مفید به وجود آمده هست.

اولین اونها، مطالعاتی بود که بروز بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت را در افراد با دور کمر بالا، ولی با نمایه توده بدنی طبیعی، نشان می‌داد.


به نقل رویترز، محققان انگلیسی در لندن فراخوان كردند، اگر بدن فردی چاق به نظر برسد و چربی داشته باشد، دلیل اون نیست كه ارگان‌های داخلی بدنش همان‌قدر حاوی چربی باشند.
اونها همچنین فراخوان كردند افرادی كه هیكل ظاهری خود را با رژیم گرفتن متناسب نشان می‌دهند و ورزش نمی‌كنند، ممكن هست به اندازه افراد چاق، چربی دور اندام ‌های داخلی اونها از جمله قلب و کبد را گرفته باشد.
این محققان از سال 1994 تاكنون روی بیش از 800 نفر این مطالعات را انجام داده‌اند كه چربی داخل بدن اونها را اندازه‌گیری كنند و با مقایسه «نقشه چربی بدن» با وضعیت تغذیه‌ای این افراد، نتیجه‌گیری کردند افرادی که روش رژیم لاغری گرفتن را به جای ورزش برای طبیعی نگه داشتن وزن‌شان هستفاده کرده‌اند، بیشتر در معرض رسوب چربی دور اندام‌های حیاتی‌شان هستند و این می‌تواند خطرناک باشد.


در این مطالعه مشخص شده زنانی که BMI طبیعی (بین 20 تا 25) دارند، 45 % احتمال دارد که چربی‌‌های داخلی دور قلب و سایر اعضای بدن‌شان داشته باشند.

در مردان این احتمال بیشتر و حدود 60 % هست.

محققان معتقدند افراد لاغر هم نباید ورزش را كنار بگذارند، چون ممكن هست چربی به شكل توده ای دور ارگان‌های داخلی بدن را گرفته باشد.

یک هستاد بیماری‌های قلبی در دانشگاه نیوجرسی در واکنش به نتایج این مطالعه می‌گوید: «این که کسی به خاطر وزن طبیعی‌اش خود را در برابر دیابت و بیماری‌های قلبی، یعنی عوارض چاقی، كلاً مصون بداند، منطقی نیست.

منطقی‌تر این هست که رژیم غذایی سالمی داشته باشیم و به مقدار لازم هم ورزش کنیم.»

چگونگی تأثیر این چربی‌های درونی بر سلامت آینده فرد، هنوز کاملاً مشخص نشده، اما فرضیه‌ای که در این باره وجود دارد این هست که رسوب چربی در بافت‌هایی مثل بافت لوزالمعده(محل ترشح انسولین)، باعث ایجاد مقاومت به انسولین(هورمون ضد دیابت) می‌شود و به این ترتیب زمینه برای بروز دیابت و سپس بیماری‌های عروقی فراهم می‌شود.

رسوب چربی‌ها در عروق هم که نتایج روشنی در پی دارد.

با این که این یافته‌ها ضربه‌ای را به اعتماد ما به شاخص مفیدی چون BMI زده هست، با این حال متخصصان تغذیه هنوز می‌گویند این شاخص همچنان برای تعیین وضعیت تناسب اندام افراد معتبر هست.


متخصصان قلب هم می‌گویند BMI را به ملاک‌هایی مثل فشار خون ، سیگار کشیدن، کلسترول خون و نیز سابقه بیماری‌های قلبی و عروقی اضافه کنید ، اون وقت بهتر می‌توانید حساب کنید که چقدر در معرض خطر این بیماری‌ها هستید.
اونها می‌گویند اگر می‌خواهید فقط لاغر به نظر آیید، رژیم بگیرید و به این شاخص بسنده کنید، اما اگر می‌خواهید سالم باشید، علاوه بر رژیم غذایی تحرک داشته باشید و ورزش کنید.

5:

آیا شما چاق هستید؟

قابل توجه چاق ها!!...

آیا شما دچار اضافه وزن یا چاقی هستید؟اگر جواب مثبت هست بدانید که دچار یک بیماری با عوارض وخیم می باشید.

چاقی، عارضه ای بیش از یک مشکل زیبایی اندام هست.


اضافه وزن، شما را در خطر ابتلا به فشار خون بالا و سایر مشکلات دیگر برنامه می دهد.

ثابت شده هست که حتی کاهش کمی از اضافه وزن می تواند اثر زیادی روی بهبود سلامتی داشته باشد و در بسیاری موارد با ورزش، رژیم غذایی سالم و تغییر در عادات زندگی فرد می توان وزن اضافی را کاهش داد.

ولی در صورتی که افراد به تغییرات روش زندگی جواب مناسبی ندهند، می توان با تجویز دارو و حتی در مواردی خاص، با عمل جراحی برای کاهش وزن اقدام کرد .



علل چاقی :
چاقی چیزی نیست جز افزایش غیر طبیعی مقدار چربی در بدن.


پزشکان برای تعریف چاقی از "شاخص توده ی بدنی" یا BMI هستفاده می نمايند که این شاخص از تقسیم وزن بدن (برحسب کیلوگرم) بر مجذور قد (بر حسب متر) به دست می آید.


منظور از مجذور قد این هست که مقدار اون را بر حسب متر دو بار در هم ضرب کنید.

برای مثال BMI فردی با قد 175 سانتی متر و وزن 105 کیلوگرم برابر هست با 31/34.



تقسیم بندی افراد بر حسب BMI به صورت زیر هست :

وضعیت بدن === مقدار BMI
کمبود وزن === کمتر از 19
وزن طبیعی === 19 تا 25
اضافه وزن === 25 تا 30
چاق === 30 تا 40
بسیار چاق === بیش از 40

وزن اصولاً از تعادل بین مقدار کالری دریافتی توسط غذا و مصرف (سوزاندن) کالری برای فعالیت های روزانه تعیین می شود.

اگر شما بیش از مقدار مورد نیازتان کالری دریافت کنید، دچار اضافه وزن خواهید شد، زیرا بدن شما این انرژی مازاد بر نیاز را به صورت چربی ذخیره می کند.


چربی یکی از اشکال ذخیره ی انرژی در بدن هست.

همچنین به عنوان عایقی محافظتی در زیر پوست شما عمل می کند.

در حقیقت برای انجام این گونه اعمال در بدن مقداری چربی مورد نیاز هست، ولی مصرف بیش از حد اون می تواند با سلامتی شما تداخل داشته باشد.



شرایط خطر :
عواملی که باعث افزایش خطر چاقی در شما می شوند عبارتند از :

- رژیم غذایی
مصرف مداوم غذاهای پر انرژی مثل غذاهای چرب و سرخ کرده، غذاهای آماده (مثل پیتزا و ساندویچ) ، نوشابه ها، شیرینی ها، دسرهای شیرین و انواع سس می تواند باعث افزایش وزن شود.



- کم تحرکی
افراد کم تحرک به خاطر این که کالری مصرفی خود را نمی سوزانند و فعالیتی برای سوختن انرژی ندارند، مستعد چاقی هستند.



- شرایط روان شناختی
بعضی افراد برای مقابله با مشکلاتی مثل استرس و یا احساس کسلی، پُرخوری می نمايند.



- ژنتیک
اگر یکی از والدین شما یا هر دوی اونها چاق هستند، شانس بیشتری برای چاق شدن دارید.

ژن ها ممکن هست بر مقدار ذخیره ی چربی و توزیع اون در بدن نقش داشته باشند.

البته داشتن این ژن ها به این معنی نیست که حتماً چاق خواهید شد، بلکه شرایط محیطی مساعد نیز باید برای بروز این ژن ها وجود داشته باشند.

6:

قابل توجه چاق ها!!...



امروزه چاقی یکی از نگرانی هایی هست که گریبان گیر بسیاری از افراد هست .

دیده ایم که حتی کودکان دبستانی هم در این رابطه سخن می گویند .

تحقیقات انجام شده در این زمینه نشانگر اون هست که ، حدود 20 % از کودکانی که در وزن نرمال هستند گاهی از ترس چاق شدن، یکی از وعده های غذایی خود را حذف می نمايند و این مساله ای هست که نیاز به کنترل والدین دارد .

مادر، از هنگام تولد کودک باید توجه داشته باشد که به کودک چه می خوراند .

باید توجه کند که کودک در سنین دبستان چاق هست ، لاغر هست یا نرمال هست و در مشاوره با یک کارشناس تغذیه در صورت وجود مشکل ، به حل اون بپردازد .
چاقی در سنین نوجوانی نیز مساله ای هست که باید به اون توجه شود .

خصوصا دختران که قبل از بلوغ و در سنین بلوغ دچار اضافه وزن می شوند و در صورت عدم کنترل ، 25 % اونان در بزرگسالی به چاقی مبتلا می شوند.

اکثر افراد در سنین بالا اضافه وزن پیدا می نمايند و این امر در این سنین، بدلیل کاهش فعالیت و کاهش طبیعی متابولیسم بدن ( سوخت انرژی )، طبیعی هست و بالطبع باید دریافت انرژی کاهش یابد، چرا که در غیر این صورت چاقی عارض می شود.
البته ، این نکته قابل توجه هست که هر چه سطح درآمد خانوار پایین تر باشد، چاقی بیشتر عارض می شود که می توان دلیل اون را کم اهمیت بودن مساله کنترل وزن و کمبود اطلاعات دانست .
اما چه کسی را چاق می دانیم؟



قابل توجه چاق ها!!...



اینکه آیا فردی چاق هست یا خیر و چقدر اضافه وزن دارد مساله بسیار مهمی هست .

ممکن هست فردی با وزن 65 کیلوگرم چاق محسوب شود، ولی این وزن برای دیگری ایده آل باشد .

در علم تغذیه برای تعیین وضعیت سلامت جسمانی افراد ، فاکتورها و روش های سنجش زیادی وجود دارد که یکی از اونها وزن هست .


افراد در یک محدوده وزنی، سلامت هستند و این محدوده به جنس ، سن و قد اونها بستگی دارد .
گاهی ما از اندام خود تصور اشتباهی در ذهن داریم ؛ مثلا فردی که بسیار لاغر هست با افزایش یک کیلوگرم احساس چاقی بیش از اندازه و احساس سنگینی می کند و شروع به رژیم گرفتن می نماید و گاهی با بکار بردن یک روش غلط برای کاهش وزن ضربه های غیر قابل برگشتی به بدن خود وارد می کند .


قابل توجه چاق ها!!...




بهترین روش تعیین وزن مناسب افراد تعیین وزن بر پايه قد هست .

قد یکی از فاکتورهای مهم هست، زیرا با افزایش هر 1 سانتیمتر به قد افراد، حدود 1 کیلوگرم وزنشان افزایش می یابد .


وزن ایده آل وزنی هست که شما در اون وزن احساس راحتی و سبکی و سلامت می کنید و ضعف و ناتوانی باعث کاهش فعالیت عادی شما نمی شود .

7:

چه موقع نیاز به مشورت پزشکی دارید؟

قابل توجه چاق ها!!...


چه طور می توانید متوجه شوید که نیاز به کاهش وزن برای حفظ سلامتی خود دارید؟ برای جواب به این سئوال دو شاخص به شما کمک می کند:

1- شاخص توده ی بدنی یا BMI :
همان طور که قبلاً اشاره شد BMI یا (BODY MASS INDEX) بین 25-19 نشان می دهد که شما وزن مناسبی برای قد خود دارید و دارای چربی اضافه نیستید.

اما BMI بین30- 25 نشان می دهد که شما دچار اضافه وزن هستید وBMI بالای 30 نشان دهنده ی چاقی شما هست که در این موارد باید برای کاهش وزن و تأمین سلامتی خود با پزشک مشورت کنید.


2- اندازه ی دور کمر:
افرادی که چربی را بیشتر در قسمت دور کمر خود ذخیره می نمايند( بالا تنه) به عنوان افراد با چاقی " سیب شکل" و اونهایی که چربی را بیشتر در پائین تنه ی خود (باسن، ران ها و لگن) ذخیره می نمايند به عنوان افراد با چاقی "گلابی شکل" معروف می باشند.

به یاد داشته باشید از نظر سلامتی بهتر هست شما به شکل گلابی باشید تا سیب.


چاقی سیب شکل بیشتر در مردان و نوع گلابی شکل اون بیشتر در زنان دیده می شود و برای همین هست که در وزن برابر ، زن ها کمتر دچار عوارض چاقی می شوند، زیرا چاقی اونها بیشتر مربوط به پائین تنه می باشد.


چاقی سیب شکل باعث تجمع چربی به دور اندام های شکمی مثل روده ها می شود که خطر بالاتری برای ایجاد مشکلات وخیم سلامتی در فرد دارد.


قابل توجه هست که حداکثر مقدار مجاز دور کمر برای مردان 100 سانتی متر و برای زنان 5/87 سانتی متر می باشد و اگر دور کمر شما از این مقادیر بالاتر هست( که نشان دهنده ی چاقی سیبی شکل خطرناک هست) باید به پزشک برای کاهش وزن مراجعه کنید.

هنگام مراجعه به پزشک برای توضیح مشکل چاقی خود صادق باشید.

مقادیر غذایی که می خورید، میان وعده ها، نوع غذاها ...

همگی را به درستی و دقت بیان کنید.


همچنین اگر مشکلات دیگری دارید که به چاقی مربوط می شوند، مثل: پرفشاری خون، کلسترول بالا، دیابت یا التهاب مفاصل، اونها را نیز به پزشک خود اطلاع دهید و بدانید که با کاهش وزن قسمت مهمی از مشکلات فوق رفع خواهد شد.



غربالگری و تشخیص

پزشک می تواند تعیین کند که آیا شما نیاز به کاهش وزن دارید یا خیر و اگر نیاز دارید، چه مقدار باید وزن خود را کاهش دهید.


علاوه بر تعیین BMI و اندازه ی دور کمر، پزشک تاریخچه ی پزشکی شما را نیز بررسی می کند و از مسائلی مانند کشیدن سیگار، مصرف الکل یا مقدار هسترس در زندگی شما سئوالاتی خواهد کرد، زیرا این مسائل می توانند خطر و عوارض چاقی را افزایش دهند.


همچنین پزشک باید ارزیابی کاملی از وضعیت سلامت فعلی شما داشته باشد.

ممکن هست شما هم وقت بیماری دیگری داشته باشید که همراه با کاهش وزن باید به اون نیز توجه کافی شود.


منبع: WWW.BPUMS.COM

8:

در این تاپیک پس از دادن اطلاعات و آگاهی، به بحث و بررسی انواع رژیم های غذایی و جراحی هایی که برای لاغر شدن صورت می گیرد و...

می پردازیم.

9:

انگيزه ي كاهش وزن

قابل توجه چاق ها!!...


غالباً براي انجام هر كاري هميشه شرایط موفقيت را در نظر مي‌گيريم: انگيزه، عمل و هدف كه جزء اول يعني انگيزه، بحث اين مقاله هست.

در واقع يكي از علل چاقي، تغذيه نادرست و كاهش فعاليت بدني هست.

گاهي وقتي با كسي درباره اضافه وزن و چاقي او صحبت مي‌ کنيم، فوراً جمله ”من كه چيزي نمي‌خورم“ را مطرح مي‌كند، ولي گاهي هم شخصي كه دچار عارضه چاقي يا اضافه وزن هست حتماً پُرخور نيست، بلكه مي‌توان به كم تحرك بودن ايشان اشاره داشت، يا به عبارتي به اندازه‌اي كه از غذاها انرژي مي‌گيرد، انرژي را مصرف نمي‌كند، بنابراين چاق مي‌شود.

مسئله مهم‌تر اين هست كه با افزايش سن، به طور طبيعي فعاليت بدني كاهش مي‌يابد و بيشتر مواقع شخص بدون توجه به اين قضيه، به دليل تغيير ندادن عادت‌هاي غذايي خود دچار چاقي يا اضافه وزن مي‌شود، چرا كه وقتي به سن 50 سالگي هم مي‌رسد، درست مثل 20 سالگي خود غذا مي‌خورد و اين مسئله باعث ايجاد عوارضي مثل چاقي مي‌شود.

خود چاقي هم باعث عوارض متعددي از جمله: فشار خون بالا، ديابت، نقرس، اختلالات مفصلي و بيماري‌هاي قلبي – عروقي مي‌شود.



دلايل پرخوري چيست؟

فشارهاي متعدد عصبي و پناه بردن به غذا:

بعضي‌ها تحت تأثير فشارهاي روحي- رواني مدام و بدون توجه به اين كه آيا گرسنه هستند يا خير، به خوردن خوراكي‌هاي مختلف رايشان مي‌آورند و اينکه قبلا چه خورده، يا بعد چه خواهند خورد را در نظر نمي‌گيرند.

شما فكر كنيد با توجه به فشارهاي گوناگون فعلي در اين زندگي‌هاي امروزي، فردي كه چنين حالتي پيدا كند كم‌كم حكم يك جارو برقي را پيدا مي‌كند و بدون توجه به نياز بدن، مُدام هر چه جلو دستش باشد را مي‌بلعد.


غذاهاي خوشمزه و اراده‌اي نه چندان قايشان:

با توجه به تنوع غذايي كه امروزه وجود دارد و با توجه به خوشمزگي غذاها و خوراكي‌ها و نوشيدني‌ها مثل انواع تنقلات، شكلات‌ها و آبميوه‌ها و ديگر خوراكي‌هاي پر كالري، بايد براي نه فرمودن به اون‌ها تمرين كنيم.

در واقع يكي از راه‌هاي تقايشانت اعتماد به نفس، تقايشانت انگيزه هست.

نه فرمودن به كاري كه دوست داريم، ولي مي‌دانيم برايمان مضر هست، يكي از مهم‌ترين راه‌هاي تقايشانت اراده هست.


عادت‌هاي غلط:

بعضي از خانواده‌ها خوردن غذاهاي پر چرب را يك عادت‌ عادي و روزمره تلقي مي‌كنند.

اين قبيل افراد اغلب خانوادگي چاق‌اند و گاهي ابراز مي‌كنند ما خانوادگي هستعداد چاقي داريم.

جواب يك چنين تصوراتي اين هست كه شما خانوادگي عادت‌هاي بد غذايي داريد!

يكي ديگر از عادت‌هاي بد غذايي تند تند غذا خوردن هست.

از وقتي كه ما غذا را مي‌بينيم يا به قول خودمان اشتهايمان باز مي‌شود، به طور طبيعي 20 دقيقه ي بعد، مغز به معده دستور سيري را مي‌رساند.

بارها پيش آمده كه با وجود گرسنگي شديد در حين غذا خوردن مجبور مي‌شايشاند براي چند دقيقه از غذا دست بكشيد، وقتي مجدداً غذا را شروع مي‌كنيد اغلب مي‌گايشانيد اگر از سر غذا بلند شوم، اشتهايم كور مي‌شود.

اين بدان معني هست كه 20 دقيقه شما تمام شده هست.

افرادي كه تند تند غذا مي‌خورند، اغلب افراد چاق يا داراي اضافه وزن هستند.

بنابراين عادت صحيح، آهسته غذا خوردن هست.

چند دقيقه تفكر راجع به نحوه غذا خوردن به شما مي‌گايشاند شما جزء كدام گروه هستيد؛ صحيح غذا مي‌خوريد يا سهل انگارانه و بدون احساس گرسنگي و از رايشان عادت و بدون توجه به نياز بدنتان؟!

چرا بايد تغذيه صحيح داشته باشيم؟

هر چه در مورد دلايل ضرورت تغذيه صحيح بيشتر بدانيم، در تقايشانت انگيزه مؤثرتر هست.



بر آوردن نيازهاي غذايي:

همان‌ طور كه مي‌دانيد براي رشد، فعاليت و تفكر نياز به كسب انرژي از غذاها داريم كه خوردن مي‌تواند يكي از دلايل تغذيه باشد.

كاهش شرایط خطر بيماري‌ها:

با داشتن تغذيه صحيح از ابتلا به بيماري‌هاي مزمن مثل ديابت، فشار خون بالا و ...

مي‌توان جلوگيري كرد.


كنترل بيماري‌ها:

براي كنترل بسياري از بيماري‌ها نياز به تغذيه صحيح هست.

10:

آيا گياه خواري خوب هست؟

تغذيه يك علم جوان هست و با تحقيقات گسترده در مورد مواد غذايي و تأثيرات اون بر بدن انسان، رابطه اي مستقيم دارد و هر روز شاهد افزايش اطلاعات و گاه گاهي شاهد تغيير نظرات دانشمندان در زمينه ي مواد خوراكي و آشاميدني هستيم كه مسلما اين موضوع بر اثر پيشرفت علوم و فنون آزمايشگاهي و افزايش مستمر آگاهي ها در عالم مواد غذايي توسط متخصصان هست.



قابل توجه چاق ها!!...

لازم به ذكر هست، جامعه با شنيدن اين نظريات بعضا دچار گمراهي مي شود و اين وظيفه ي كارشناسان هست كه امت را از اشتباه و سردرگمي نجات دهند.

اميد هست در كشور عزيوقت، شاهد پيشرفت، رشد و شكوفايي اين علم جوان باشيم.



آيا گياه خواري يك رژيم مناسب و سالم هست؟

رژيم هاي گياه خواري مي توانند سودمند باشند اما به شرط اين كه درست و دقيق برنامه ريزي شده باشند.

گياه خواران با يك برنامه ي غذايي مناسب مي توانند خطر بيماري هايي چون چاقي، فشار خون بالا ، يبوست و سرطان كولون (بخشي از روده ي بزرگ) را كاهش دهند و در صورتي كه گياه خواران برنامه ي ضعيفي داشته باشند خطر بيماري هايي چون پوکي هستخوان ، نرمي هستخوان ، کم خوني مربوط به آهن و ايشانتامين B12 و كندي رشد در كودكان را مي توان انتظار داشت .



گياه خواران به گروه هاي زير تقسيم بندي مي شوند :

ـ گياه خوار محض(Vegans): گياه خواراني كه گوشت قرمز، ماهي، مرغ، تخم مرغ و لبنيات نمي خورند.


ـ لاكتووگان (vegetarians Lacto) :گياه خواراني كه لبنيات هم مي خورند.


ـ اووگان (Ovovegetarians) : گياه خواراني كه تخم مرغ هم مي خورند.


ـ لاكتواووگان (Lacto-ovovegetarians) : گياه خواراني كه تخم مرغ و لبنيات هم مي خورند .


ـ نيمه گياه خوار (Semi-vegetarians) : گياه خواراني كه ماهي و مرغ هم مصرف مي كنند، ولي گوشت قرمز را مصرف نمي كنند .



اگر شما مي خواهيد مانند گياه خواران نوع اول هيچ محصول غذايي با منشأ حيواني را نخوريد بايد بدانيد كه حتما نياز به تكميل اين نوع رژيم داريد و اين كار فقط به شرطي مورد تأييد هست كه براي حفظ سلامتي، مواد مغذي لازمي را كه در محصولات با منشاء حيواني وجود دارد به نوعي تأمين كنيد.

از اين رو ملزم به دريافت مواردي از جمله :

انرژي كافي، پروتئين، كلسيم، ايشانتامين D‎ ، آهن و ايشانتامين B12 هستيد .


در زنان، به خصوص زنان باردار، شيرده و هم چنين كودكان، نياز به برنامه ريزي دقيق تري وجود دارد و ايشانتامين ها و املاح بيشتري به صورت مكمل هاي غذايي برايشان پيشنهاد مي شود، البته اين برنامه ريزي حتما به وسيله ي يك كارشناس و متخصص علوم تغذيه بايد محاسبه و انجام شود.

بدين وسيله مي توان با محاسبه ي ميزان مصرف قابل قبول انرژي، ضمن تأمين مواد مغذي ضروري بدن، در چنين واقعياتي به يك رژيم صحيح و الگايشان مناسب مصرف دست يافت.


گياه خواران ضمن هستفاده از سبزيجات و ميوه جات، به دليل مصرف نكردن گوشت، حتما بايد از جانشين هاي گوشت بهره مند شوند كه عبارتند از: حبوبات (مانند عدس و لوبيا)، مغزها(مانند گردو و فندق) و تخم مرغ.


نكته ي خيلي مهم براي اين دسته از امت و طراحان برنامه ي غذايي ايشان، اعتدال در مصرف و آشنايي با نوع و ارزش غذايي مواد مصرفي هست.


لازم به توضيح هست كه در دنيا، دسته ها و گروه هاي مختلفي از جمله گياه خواران، خام خواران و غيره وجود دارند و دانشمندان بر پايه تحقيقات، نظرات مختلفي ارائه مي كنند، در نتيجه بعضي را تأييد و برخي را رد مي كنند.
اگر بخواهيم منصفانه قضاوت كنيم و بر پايه آخرين تحقيقات و بدون جانبداري از گروهي خاص فراخوان نظر كنيم، بايد بگايشانيم بدن انسان با پيچيدگي هاي فراوان خود ، نيازمند تأمين انرژي و حفظ سلامتي خود براي تداوم حيات هست و در واقع براي دستيابي به اين مهم نيازمند تأمين تمامي املاح، آب، الكتروليت ها، ايشانتامين ها، كربوهيدرات ها، چربي ها و پروتئين ها مي باشد، لذا بهتر هست از تمام گروه هاي غذايي (به شرط رعايت اعتدال در مصرف) هستفاده كند.



لازم به توضيح هست كه هستفاده از بعضي مواد غذايي خاص، به تنهايي جواب گايشان تمامي نيازهاي بدن نيست.

همان گونه كه عامه ي امت فكر مي كنند با رژيم هاي لاغري غير علمي و قلابي، به سرعت لاغر مي شوند ـ كه گاهي اينچنين نيز هست- اما غافل از اون كه به دليل عدم محاسبات دقيق براي تامين انرژي مورد نياز بدن ، ضمن مواجه كردن بدن با گرسنگي شديد، دچار عوارض گوناگون و انواع بيماري ها و سوء تغذيه مي شوند و يا با ايجاد اختلال در سيستم هاي مختلف بدن و به ايشانژه سيستم دفاعي بدن، زمينه ي ابتلا به بيماري ها را هموار مي سازند.

در صورتي كه كسي بخواهد بر پايه سليقه ي خود، نوع خاصي از تغذيه مانند گياه خواري را پيش بگيرد، بايد بداند كه ترجيحا چنين رژيم هايي براي كودكان، زنان باردار و زنان شيرده پيشنهاد نمي شود، مگر به شرط تأمين انرژي لازم براي رشد و نمو و تأمين مواد مغذي ياد شده.

البته چنين رژيم هايي براي كساني كه بخواهند به صورت مقطعي وزن خود را کاهش دهند و به وزن ايده آل برسند، مناسب مي باشد.

البته لازم هست پس از پايان اين مرحله ي مقطعي، تحت نظر يک كارشناس مجرب تغذيه وزن ايده آل خود را با يک رژيم متعادل حفظ كنند.


به هر حال هيچ رژيم جادايشاني اي وجود ندارد و برنامه ي غذايي بايد بر پايه محاسبات صحيح و علمي و رعايت اعتدال در مصرف انواع مواد غذايي باشد (هم ضمن داشتن يك برنامه ي فعاليت بدني و ورزشي مناسب).


11:

راه های تقویت انگیزه ی لاغر شدن

قابل توجه چاق ها!!...

راه ‌كارهایی برای شروع تغذیه صحیح:

كسب آموزش لازم و مشاوره با متخصص تغذیه و شناخت گروه‌های غذایی:

در واقع با یك مشاوره صحیح، فرد شناخت خوب و درستی نسبت به گروه‌های غذایی پیدا می‌كند و این امر باعث می شود جلوی بسیاری از اشتباهات غذایی گرفته شود.

شخص می‌آموزد كه مثلاً وقتی پنیر می‌خورد گروه گوشت را مصرف كرده، یا وقتی گردو می‌خورد سهم چربی را هستفاده كرده هست.

تنها با كسب آموزش و مشاوره صحیح می‌توان به این اطلاعات دست یافت.


تفكر درباره تغییرات كاربردی مثبت:

وقتی شناخت گروه‌های غذایی پیش می‌آید فرد یاد می‌گیرد چه گروه‌هایی باعث چاقی و اضافه وزن می‌شوند؛ مثل چربی‌ها و قندها.

پس با شناخت خوب و كافی می‌تواند درست تصمیم گیری كند و آگاهانه تغییرات لازم را اجرا کند.


آغاز تدریجی:

انجام تغییرات باید آهسته و تدریجی باشد، نباید منتظر یك اتفاق غیر منتظره در برنامه غذایی باشیم.

یك باره تغییر دادن عادت‌ها مشكل هست.

ولی اگر این تغییرات به آهستگی و به تدریج باشد امكان پذیر می‌شود، مثلاً تصمیم بگیریم ابتدا با تصحیح وعده‌های صبحانه شروع كنیم یا تصمیم بگیریم ابتدا هفته‌ای نیم كیلو وزنمان را كم كنیم و انتظار هفته‌ای 10 كیلو كاهش وزن نداشته باشیم.


آگاهی از گزینه‌های مطلوب تركیبات غذایی:

با شناخت كافی كه به كمك شركت در دوره‌های آموزشی و یا یك مشاوره كسب می‌شود، شخص گزینه‌های بهتر و مطلوب‌تر را به راحتی بر می‌گزیند، مثلاً از بین كربوهیدرات‌ها، كربوهیدارت‌های دیر جذب را انتخاب كند و از بین چربی‌ها، روغن های مایع و غیر اشباع را انتخاب كند.

تقویت انگیزه:

• عدم هستفاده از برنامه غذایی پیچیده:

بعضی‌ از افرادی كه آگاهی خوب غذایی ندارند، مدام منتظر یك برنامه غذایی پیچیده و خاص هستند، در صورتی كه با توجه به توضیحات داده شده شخص مطلع به راحتی سهم خود را از گروه‌های غذایی یاد می‌گیرد و به این ترتیب به راحتی می‌تواند نسبت به تنظیم برنامه غذایی خود درست تصمیم‌گیری كند.

• در نظر گرفتن اهداف كوتاه مدت:

پس از كاهش تدریجی وزن، در نظر گرفتن اهداف كوتاه مدت می‌تواند برای تغذیه صحیح شروعی تدریجی باشد مثل، كاهش وزن تدریجی یا انجام تغییرات كوچك در وعده‌های روزانه.

• یادداشت كردن تغییرات:

این كار را برای افرادی كه می‌خواهند قند خونشان را هم كنترل كنند، توصیه می‌كنیم.

چرا كه یادداشت كردن تغییرات مثبت و مرور اون‌ها به شخص انرژی مجدد می‌دهد و باعث تشویق او به ادامه راه می‌شود.

این مسئله برای افرادی كه قصد كاهش وزن دارند نیز كمك خوبی هست.


• تشویق كردن خود:

با مرور یادداشت‌ها، تشویق هم نیاز هست.

البته به شرطی كه این تشویق روی آوردن مجدد به خوراكی‌های نباشد!


•پیدا كردن رقیب و یا الگوی مقایسه در این راه:

این مسئله در ایجاد انگیزه برای شخص بسیار نتیجه بخش هست.


بنابراین با توجه به مطالب فرموده شده امید هست انگیزه‌های كوچكی برای افراد ایجاد شده باشد.

12:

در این مقاله شما با روش محاسبه وزن مناسب بدن آشنا شده که به اون معیار تشخیص چاقی هم فرموده می شود

قابل توجه چاق ها!!...
نحوه محاسبه وزن ایده آل
بهترین راه برای اینکه تشخیص دهیم یک فرد چاق هست یا نه چیست؟ این سئوالی هست که بسیاری از محققان و پزشکان تغذیه می خواهند به اون جواب دهند.

میزان چاقی بدن را می توان با شیوه های مختلفی اندازه گیری کرد.

بعضی از اون ها بسیار ساده هستند و با یک متر یا خط کش به راحتی می توان اونها را انجام داد.

اما برخی از روش ها از طریق حل معادلات پیچیده و هستفاده از تجهیزات گران قیمت،برای بدست آوردن میزان توده چربی بدن، توده عضلانی و تراکم هستخوان انجام می شود.

هر کدام از این روش ها جنبه های مثبت و منفی خود را دارند.

رایج ترین شیوه تشخیص توده های بدن، روش (Body Mass Index) BMI هست.

پزشکان با جمع آوری اطلاعات قد و وزن افراد و تشکیل جدول BMI و محاسباتی ساده می توانندBMI هر شخص را محاسبه نمايند.

روش های پیچیده تری مانند : تصویربرداری رزونانس مغناطیسی یا انرژی جذب دوگانه اشعه X ، روش های هستند که تنها در مطالعات تحقیقاتی و برای تایید صحت تکنیک های اندازه گیری بدن هستفاده می شوند.



نحوه محاسبه BMI:
وزن شما بر حسب کیلوگرم تقسیم بر توان دوم قد شما برحسب متر
مثلا اگر قد شما 183 سانتی متر و وزن شما 75 کیلوگرم هست.
قد شما برحسب متر : 1.83
توان دوم قد شما : 3.3489 = 1.83 × 1.83
محاسبه BMI : 22.395 = 3.3489 ÷ 75

قابل توجه چاق ها!!...
اگرعدد بدست آمده کمتر از 18.5 باشد شما دچار کمبود وزن هستید.

اگر عدد بدست آمده بین 18.5 تا 24.9 باشد وزن شما نرمال هست.

اگر عدد بدست آمده بین 25 تا 29.9 باشد شما دارای اضافه وزن هستید.

اگر عدد بدست آمده بین 30 تا 34.9 باشد، شما دارای چاقی کلاس 1 هستید.

اگر عدد بدست آمده بین 35 تا 39.9 باشد، شما دارای چاقی کلاس 2 هستید.

اگر عدد بدست آمده بین 40 تا 49.9 باشد، شما دارای چاقی کلاس 3 هستید.
منبع: http://wiki.5040.ir/fa/content/article/1075.html


56 out of 100 based on 61 user ratings 736 reviews